sobota 21. ledna 2012

- ČOČKA NA KYSELO

POTŘEBUJEME:                                                                                                                                
400g čočky                                                                                                                                              
tuk na smažení                                                                                                                                         
1 cibule                                                                                                                                                       
hladká mouka
sůl                                                                                                 
ocet
4 párky
4 vejce


POSTUP PŘÍPRAVY:
- čočku přebereme, propereme ve vodě a poté necháme alespoň 1 hodinu namočenou ve studené vodě. Po hodině čočku slijeme, vyměníme vodu a dáme vařit doměkka. Mezitím si nakrájíme a osmažíme dozlatova cibulku, kterou zaprášíme moukou a zalijeme trochou vody z čočky. dochutíme octem a trochu povaříme. Připravenou směs smícháme s čočkou, osolíme podle chuti a případně ještě  povaříme.
- čočku na kyselo podáváme s opraženým párkem, volským okem a chlebem.










porce: 4
doba přípravy: 1 hod. namočená čočka
                         asi 1 hod přípravy čočky na kyselo

Žádné komentáře:

Okomentovat