úterý 3. ledna 2012

- PIZZA

pizza margherita


NA 2 PIZZY O PRŮMĚRU 30 CM POTŘEBUJEME:
300 ml vody
1/2 kg hladké mouky
25g kvasnic
3 lžíce olivového oleje
2 lžičky cukru
sůl

POSTUP PŘÍPRAVY:
- z trochy vlažné vody, cukru a droždí si uděláme kvásek.
- do mouky postupně přidáme sůl, kvásek a vodu s olivovým olejem
- udéláme vláčné těsto, které necháme přikryté vykynou na teplém místě
- až těsto pěkně vykyne můžeme ho začít zpracovávat do tvaru plechu na pizzu
- pak těsto potřeme rajčatovým pyré, rozdrobíme mozzarellu a přídáme ingredience podle druhu pizzi.
- pečeme ve vyhřáté trobě na 250 C asi 15 min.









porce: 2
doba přípravy: 60 min


PIZZA:
- MARGHERITA     -  rajčatové pyré, mozzarella, bazalka, (oregáno)

  - NAPOLETANA    -  rajčatové pyré, (mozzarela), ančovičky,      
                                       kapary, extra panenský olivový







-RUCOLA - rajčatové pyré, mozzarella, rucola






- QUATTRO FORMAGGI - rajčatové pyré, 4 druhy sýru, olivový  
                                                 olej







- FUNGHI - rajčatové pyré, mozzarella, žampiony







- PROSCITTO COTTO - rajčatové pyré, mozzarella, dušená šunka







- HAWAI - smetana, mozzarella, šunka, ananas







- TONNO - rajčatové pyré, tuňák, mozzarella, cibule, (černé olivy)










- CALZONE - PLNĚNÁ KAPSA - rajčatové pyré, mozzarella,
                                                          šunka, žampiony



































Žádné komentáře:

Okomentovat