pizza margherita |
NA 2 PIZZY O PRŮMĚRU 30 CM POTŘEBUJEME:
300 ml vody
1/2 kg hladké mouky
25g kvasnic
3 lžíce olivového oleje
2 lžičky cukru
sůl
POSTUP PŘÍPRAVY:
- z trochy vlažné vody, cukru a droždí si uděláme kvásek.
- do mouky postupně přidáme sůl, kvásek a vodu s olivovým olejem
- udéláme vláčné těsto, které necháme přikryté vykynou na teplém místě
- až těsto pěkně vykyne můžeme ho začít zpracovávat do tvaru plechu na pizzu
- pak těsto potřeme rajčatovým pyré, rozdrobíme mozzarellu a přídáme ingredience podle druhu pizzi.
- pečeme ve vyhřáté trobě na 250 C asi 15 min.
porce: 2
doba přípravy: 60 min
PIZZA:
-RUCOLA - rajčatové pyré, mozzarella, rucola
- QUATTRO FORMAGGI - rajčatové pyré, 4 druhy sýru, olivový
olej
- FUNGHI - rajčatové pyré, mozzarella, žampiony
- PROSCITTO COTTO - rajčatové pyré, mozzarella, dušená šunka
- HAWAI - smetana, mozzarella, šunka, ananas
- TONNO - rajčatové pyré, tuňák, mozzarella, cibule, (černé olivy)
- CALZONE - PLNĚNÁ KAPSA - rajčatové pyré, mozzarella,
šunka, žampiony
- QUATTRO FORMAGGI - rajčatové pyré, 4 druhy sýru, olivový
olej
- FUNGHI - rajčatové pyré, mozzarella, žampiony
- PROSCITTO COTTO - rajčatové pyré, mozzarella, dušená šunka
- HAWAI - smetana, mozzarella, šunka, ananas
- TONNO - rajčatové pyré, tuňák, mozzarella, cibule, (černé olivy)
- CALZONE - PLNĚNÁ KAPSA - rajčatové pyré, mozzarella,
šunka, žampiony
Žádné komentáře:
Okomentovat