čtvrtek 5. ledna 2012

- ZAPÉKANÝ LILEK - MELANZANE ALLA PARMIGGIANA



MELANZANE ALLA PARMIGGIANA SENZA PARMIGIANO:
ZAPÉKANÝ LILEK ALLA PARMIGGIANA BEZ PARMEZÁNU:


POTŘEBUJEME:
2 středně velké lilky
rajčatové pyré 2 konzervy
300 g sýru "mozzarella"
olivový olej
olej na smažení
sůl
cukr

POSTUP PŘÍPRAVY:

- nejprve si nakrájíme lilek asi na 1/2cm plátky, které poskládáme na  
  papírový ubrousek, posolíme a necháme minimálně 1 hod "vypotit"
  přebytečnou vodu. poté lilek zbavíme soli pod tekoucí vodou a
  vysušíme.







- mezitím si připravíme rajčatové pyré, které necháme trochu povařit a
  ochutíme solí a cukrem







- osmažíme lilek a odkládáme na papírový ubrousek








- poté vymažeme dno zapékací mísy olivovým olejem, přidáme rajčatové pyré a můžeme začít pokládat
  osmažený lilek, na poleženou vrstvu lilku přidáme rajčatové pyré a položíme nakrájenou mozzarellu. tak
  opakujeme nejméně 3 vrstvy.



- poslední vrsvu lilku pokryjeme rajčatovým pyré a rozdrobenou mozzarellou.
- pečeme v předehřáté troubě na 200 C asi 40 min.

  DOBROU CHUŤ!














Žádné komentáře:

Okomentovat