ZAPÉKANÝ LILEK ALLA PARMIGGIANA BEZ PARMEZÁNU:
POTŘEBUJEME:
2 středně velké lilky
rajčatové pyré 2 konzervy
300 g sýru "mozzarella"
olivový olej
olej na smažení
sůl
cukr
POSTUP PŘÍPRAVY:
- nejprve si nakrájíme lilek asi na 1/2cm plátky, které poskládáme na
papírový ubrousek, posolíme a necháme minimálně 1 hod "vypotit"
přebytečnou vodu. poté lilek zbavíme soli pod tekoucí vodou a
vysušíme.
- mezitím si připravíme rajčatové pyré, které necháme trochu povařit a
ochutíme solí a cukrem
- osmažíme lilek a odkládáme na papírový ubrousek
- poté vymažeme dno zapékací mísy olivovým olejem, přidáme rajčatové pyré a můžeme začít pokládat
osmažený lilek, na poleženou vrstvu lilku přidáme rajčatové pyré a položíme nakrájenou mozzarellu. tak
opakujeme nejméně 3 vrstvy.
- poslední vrsvu lilku pokryjeme rajčatovým pyré a rozdrobenou mozzarellou.
- pečeme v předehřáté troubě na 200 C asi 40 min.
DOBROU CHUŤ!
Žádné komentáře:
Okomentovat