pondělí 2. ledna 2012

- TĚSTOVINY S LILKEM - LA PASTA ALLA SICILIANA



na přípravu potřebujeme:
česnek  -  1 stroužek
lilek      -  1 ks
olivový olej
rajčatové pyré - 1 konzerva
těstoviny penne - 200g   


POSTUP PŘÍPRAVY:
- opražíme si na 3 kousky nakrájený stroužek česneku na olivovém oleji, přidáme na malé kostičky nakrájený lilek a restujeme do doby, kdy lilek změkne a přidáme rajčatové pyré podle toho kolik si přejeme,
za občasného míchání necháme povařit - osolíme podle chuti. uvaříme těstoviny "al dente" v osolené vodě, 
které poté přidáme na pánvičku a orestujeme spolu s připraveným lilkem a rajčatovým pyré. pokud máme, 
můžeme na talíři ozdobit čerstvou bazalkou a podle chuti posypeme parmezánem. 
DOBROU CHUŤ!






porce: 2
doba přípravy max. 30 min.





Žádné komentáře:

Okomentovat